مراقبتهای بعد عمل بینی ضروری است زیرا بهطور قابل توجهی میتواند بر نتیجهی نهایی جراحی تأثیر بگذارد. یکی از این مراقبتها دانستن این است که بعد از عمل بینی چی بخوریم تا نه تنها روند بهبودی را تسریع کنیم، بلکه عوارض بعد از جراحی که شامل ورم و کبودی هست را کاهش دهیم. اگر شما هم بهتازگی بینی خود را عمل کردهاید، در ادامهی این مطلب از دیجیکالا مگ شما را با انواع تغذیه بعد از عمل بینی و همچنین غذاهایی که باید از خوردنشان اجتناب کنید آشنا میکنیم.
تغذیه بعد از عمل بینی
داشتن یک رژیم غذایی مناسب بعد از عمل بینی نهتنها میتواند روند بهبودی شما را سریع کند، بلکه به کاهش عوارض جانبی جراحی بینی، تقویت سیستم ایمنی و کاهش درد و التهاب هم کمک میکند. در ادامه میگوییم که برای بعد عمل بینی چی بخوریم، بهتر است.
۱. غذاهای نرم
از آنجاییکه بهمدت یک هفته پس از عمل بینی نمیتوانید دهان خود را باز کنید یا بهدرستی بجوید، باید غذاهای نرم مانند تخممرغ، میوه و سبزیجات بخارپز، غلات پخته شده، ماهی تن، کوفتههای نرم و غذاهایی از این قبیل مصرف کنید.
۲. غذاهای پر فیبر
خوردن غذاهای پر فیبر در دوران نقاهت پس از جراحی بینی بسیار مهم است. زیرا فیبر با تنظیم حرکات روده از یبوست جلوگیری میکند. غذاهایی که مقدار فیبر بالایی دارند عبارتند از: ماکارونی، گندم، برنج قهوهای پخته، نان گندم، ذرت بو داده، سیب، پرتقال، توتفرنگی، گلابی، هویج، سیبزمینی، نخود سبز، بروکلی و اسفناج.
۳. غذاهای ضد التهاب
یکی از مهمترین مواردی که باید در رژیم غذایی رینوپلاستی خود بگنجانید، غذاهای ضد التهاب است، زیرا با مصرف آنها التهاب ناشی از عمل تا حد زیادی کاهش مییابد. در نتیجه دوره نقاهت کوتاهتر میشود و زخمها سریعتر بهبود مییابند. غذاهای حاوی چربیهای غیراشباع مانند آووکادو، ماهیهای چرب و روغن زیتون، برخی سبزیجات مانند توتفرنگی، زغالاخته، کلمبروکلی، قارچ، انگور، گوجهفرنگی، شکلات تلخ و چای سبز غذاهای ضد التهابی خوبی هستند.
مشاهده همه
۴. غذاهای ترمیم کننده زخم
یکی دیگر از مواد غذایی مهم که باید در رژیم غذایی بعد از عمل بینی گنجانده شود، غذاهای ترمیم کننده زخم است. بهترین غذاهایی که میتوانند به بهبود سریعتر زخمهای شما پس از جراحی بینی کمک کنند، عبارتند از:
- غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت، ماهی، تخم مرغ و ماست؛
- غذاهای غنی از ویتامین A مانند هویج و پرتقال؛
- سبزیهای برگ تیره مانند اسفناج، کلم پیچ و کاهو؛
- غذاهای غنی از ویتامین C شامل مرکبات، گوجه فرنگی، توت فرنگی و سیب زمینی سفید.
۵. میوه و سبزی تازه
میوهها و سبزیجات تازه، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن بعد از جراحی بینی هستند و میتوانند به کاهش ورم بینی بعد از عمل کمک کنند.
۶. غذاهایی که اضطراب را کاهش میدهند
جالب است بدانید که درد و التهاب تنها عوارضی نیستند که بیماران پس از جراحی بینی با آن مواجه میشوند. برخی از افراد نیز با اضطراب پس از عمل دست و پنجه نرم میکنند. خوشبختانه، مواد غذایی بسیاری هستند که میتوانند اضطراب شما را تسکین دهند، مانند آجیل، شکلات تلخ، چای سبز و چای بابونه. البته قبل از مصرف هر یک از آنها باید با پزشک خود مشورت کنید.
مشاهده همه
مشاهده همه
۷. ویتامینها و مواد معدنی
ویتامینهای C و D و روی نیز به بازسازی پوست و تسریع بهبود زخم کمک میکنند. منابع خوب ویتامین و روی شامل مکملهای غذایی و مواد غذایی مانند گوشت، مرکبات و گوجهفرنگی میشوند.
- ۲۸ خوراکی سالم که از آنچه فکر میکردید مغذیترند
- ۱۵ خوراکی مفید برای تقویت سیستم ایمنی بدن
نوشیدنیهای مفید بعد از عمل بینی
مصرف آب میوههای تازهی غیر اسیدی بهخصوص آب کرفس و آناناس پس از عمل بینی توصیه میشود. این آب میوهها بهدلیل خواص ضد التهابی که دارند میتوانند به کاهش ورم و کبودی بعد از عمل بینی کمک کنند.
آناناس حاوی آنزیمی به نام بروملین است که به کاهش ورم و کبودی کمک میکند. علاوه بر این، بروملین با تسکین حالت تهوع، هضم غذا را هم آسان و حتی از احتقان بینی جلوگیری میکند.
آب کرفس نیز میتواند ورم و کبودی اطراف چشم را پس از جراحی بینی به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
یکی دیگر از نوشیدنیهای مغذی که میتوانید در دوران نقاهت مصرف کنید، شیک پروتئینی حاوی بادام زمینی و دانههای دیگر است.
- ۲۲ نوشیدنی سالم که بیماریها را از شما دور میکنند
۲۴ ساعت بعد از جراحی بینی چه بخوریم؟
از آنجاییکه مواد بیهوشی تقریباً تا یک روز پس از جراحی بینی در بدن شما باقی میمانند، لازم است غذاهایی مصرف کنید که آرامبخشها را از خون شما خارج کند. بنابراین:
- بهتر است روز بعد از جراحی بینی ۴ تا ۶ لیوان آب ساده بنوشید.
- برای کاهش التهاب و عوارض بیهوشی، غذاهای غنی از پروتئین و کربوهیدرات مصرف کنید.
- از مصرف الکل، آب گازدار، کافئین و نوشابه خودداری کنید.
- غذاهای نرم مانند اسموتی، پودینگ و سوپ بخورید.
- از خوردن غذاهایی که باعث یبوست یا حالت تهوع میشود خودداری کنید.
- بلافاصله پس از جراحی از مصرف چای گیاهی بهویژه چای سبز خودداری کنید.
۳۰ مورد از مراقبتهای قبل و بعد از عمل بینی که باید جدی بگیرید
بعد از عمل بینی از چه غذاهایی نخوریم؟
همانقدر که مهم است بدانیم بعد از عمل بینی چه بخوریم، دانستن غذاهایی که باید از خوردنشان پرهیز کنیم هم ضروری است. برخی از غذاهایی که تاثیر منفی بر نتیجه عمل بینی دارند و نباید در دوران نقاهت بعد از جراحی مصرف شوند عبارتند از:
- الکل: مصرف نوشیدنیهای الکلی بعد از عمل بینی سرعت بهبودی را کاهش میدهد و باعث میشود که ورم بینی بیشتر شود. همچنین، مصرف الکل بلافاصله پس از جراحی ممکن است با مواد بیهوشی داخل بدن شما تداخل داشته باشد و باعث استفراغ و اسهال شود.
- غذاهای تند: اگرچه میتوانند التهاب را کاهش دهند، اما باید در دو هفته اول پس از جراحی بینی از مصرف آنها پرهیز کنید. زیرا ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند حالت تهوع، فشار خون بالا، خونریزی بینی و عطسه شود.
- غذاهای شور: نمک ورم و التهاب را افزایش میدهد. بنابراین توصیه میشود در دوران نقاهت و حتی تا چند ماه پس از عمل بینی از مصرف غذاهای پر نمک بهشدت پرهیز کنید.
- غذاهای فرآوری شده: غذاهای فرآوری شده سرشار از قند، سدیم و چربیهای اشباع شده هستند که همگی باعث افزایش التهاب و کاهش سرعت بهبودی میشوند.
- غذاهای خیلی سرد/گرم: خوردن غذاهای خیلی سرد/گرم ممکن است باعث درد در فک، دندانها و در نهایت کل صورت شود.
- غذاهای سفت: باید حداقل تا دو هفته بعد از جراحی بینی از خوردن غذاهای سفت و ترد به شدت پرهیز کنید. زیرا خوردن این غذاها باعث ورم و درد در فک بالا میشوند.
- نوشیدنی کافئین دار: توصیه میشود که بعد از جراحی بینی از مصرف کافئین اجتناب کنید. زیرا ممکن است بهبود زخم را به تاخیر بیندازد.
بهطور خلاصه؛ پیروی از رژیم غذایی مناسب پس از عمل بینی ضروری است، زیرا بهطور قابل توجهی بر نتیجهی نهایی جراحی بینی شما تاثیر میگذارد بهطور کلی تغذیه بعد از عمل بینی شما باید شامل غذاهایی باشد که به سیستم گوارشتان فشار وارد نکند، مواد مغذی ضروری را برای بهبود زخم فراهم کند و التهاب، ورم و کبودی را کاهش دهد. پیروی از این رژیم در طول دوره نقاهت، که معمولاً حدود یک هفته طول میکشد، به شما کمک میکند تا بهترین نتایج را از جراحی بینی خود به دست آورید و روند بهبودی راحت و موفقی داشته باشید.
منبع: raadinahealth.com