غذاهای خیابانی نه تنها بخش لذیذی از سفر هستند، بلکه پنجرهای به سوی فرهنگ و سنتهای محلی نیز به شمار میروند. در این مطلب از دیجیکالا مگ، سفری کوتاه به دور دنیا خواهیم داشت و با برخی از محبوبترین انواع غذاهای خیابانی در نقاط مختلف دنیا آشنا میشویم، پس با ما همراه شوید.
- ۲۰ غذای خیابانی از سراسر جهان
- آنتیکوچو (Anticucho) از پرو
- سیومای (Siomay) از اندونزی
- پاستل دِ ناتا (Pastel de nata)از پرتغال
- گوتی (Guotie) از مکزیکی
- تاکو (Tacos) از مکزیک
- بان می (Bánh mì) از ویتنام
- پیروگی (pierogi) از لهستان
- آرپا (Arepa) از کلمبیا و ونزوئلا
- بنگونی (beguni) از بنگلادش و هند
- بانی چو (Bunny chow) از آفریقای جنوبی
- کالزون (Calzone) از ایتالیا
- چوری ورست (Currywurst) از آلمان
- ماهی و چیپس (Fish and chips) از انگلستان
- فوکاچیا (Focaccia) از ایتالیا
- فو (Phở) از ویتنام
- چاپلی کباب (Chapli kebab) از پاکستا
- کرپ (Crepe) از فرانسه
- ژیرو (Gyro) از یونان
- خاچاپوری (Khachapuri) از گرجستان
- شاورما (Shawarma) از خاورمیانه
۲۰ غذای خیابانی از سراسر جهان
در ادامه شما را با ۲۰ مورد از محبوبترین غذاها و خوراکیهای خیابانی جهان آشنا میکنیم.
آنتیکوچو (Anticucho) از پرو
آنتیکوچو یک غذای خیابانی کباب مانند است که در پرو یافت میشود و معمولاً از قلب گاو درست میشود اما میتوان آن را از هر نوع گوشتی تهیه کرد. برای درست کردن این غذا، تکههای گوشت را در سرکه و ادویههایی مانند سیر، زیره و فلفل آجی میخوابانند تا مزهدار شوند، سپس با سبزیجاتی مانند فلفل، پیاز، قارچ و هویج به سیخ میکشند.
چاشنی این غذا نمک، گاهی اوقات سرکه یا آب لیمو است و معمولاً با سس سنتی تهیه شده از سیر، گشنیز، پیاز، آب لیمو و سرکه و همراه با یک تکه نان یا یک سیب زمینی پخته سرو میشود.
سیومای (Siomay) از اندونزی
سیومای یک کوفته ماهی بخارپز خوشمزه است که اصالتاً به اندونزی، بهویژه جاوه غربی برمیگردد. این غذا که از نام شومای (Shumai) چینی گرفته شده، شباهت زیادی به دیم سام دارد و بهعنوان یک وعده غذایی سبک و لذیذ سرو میشود.
سیومای معمولاً با گوشت ماهی، مانند ماهی مرکب یا ساردین تهیه میشود و با سبزیجات مختلفی مانند کلم پیچ، هویج و سیب زمینی مخلوط میشود. سپس این مخلوط را به شکل کوفتههای کوچک درمیآورند و بخارپز میکنند. این غذا اغلب با سس بادام زمینی غلیظ و طعمدار سرو میشود.
پاستل دِ ناتا (Pastel de nata)از پرتغال
پاستل د ناتا، نوعی شیرینی تارت کاستارد تخم مرغی خوشمزه است که اصالتاً به پرتغال برمیگردد. این شیرینی که با خمیر ترد، لایه لایه و کرمی لطیف و شیرین با رویه کاراملی تهیه میشود، در سراسر جهان بهدلیل طعم لذیذ و منحصر به فردش محبوب شده است.
تاریخچه پاستل د ناتا به صومعهای در شهر بلِم پرتغال در قرن هجدهم برمیگردد. راهبان این صومعه از زرده تخم مرغ اضافی که برای آهار لباسهایشان استفاده میکردند، تارتهایی درست میکردند و آنها را به مردم میفروختند تا به تامین هزینههای صومعه کمک کنند. این تارتها به سرعت محبوب شدند و به یکی از نماد آشپزی پرتغال تبدیل شدند.
امروزه، پاستل د ناتا را میتوان در کافهها و شیرینیپزیهای سراسر پرتغال و همچنین در بسیاری از کشورهای دیگر پیدا کرد. این شیرینی معمولاً به عنوان صبحانه یا میان وعده با قهوه یا چای سرو میشود.
گوتی (Guotie) از مکزیکی
یکی از غذاهای خیابانی و سنتی معروف در چین، گوتی یا کوفته چینی است که به اسم “جیاوزی” (Jiaozi) هم شناخته میشود. این غذا همانند پیراشکی مرغ شامل یک خمیر نازک است که از مواد متنوعی پر و به روشهای مختلفی، از جمله بخارپز کردن، سرخ کردن و آبپز کردن، درست میشود.
مواد اولیه رایج برای تهیه خمیر گوتی شامل آرد، آب و نمک هستش. مواد پر شده هم میتونه از گوشت چرخکرده، سبزیجات، پنیر و یا ترکیبی از اینها باشه.
تاکو (Tacos) از مکزیک
تاکو یکی از غذاهای خیابانی معروف مکزیکی است که از یه نان تورتیلای پخته شده از آرد ذرت یا گندم تشکیل و با مواد مختلفی از جمله گوشت، مرغ و غذاهای دریایی و سبزیجات و حتی پنیر پر میشود. تاکو رو معمولاً با دست میخورند و با سس سالسا یا آووکادو سرو میکنند.
بان می (Bánh mì) از ویتنام
بان می، یکی از ساندویچهای محبوب خیابانی در ویتنام است که با نان باگت، گوشت، سبزیجات و سسهای مختلف تهیه میشود. نان باگت مورد استفاده در بان می معمولاً کوچکتر و تُردتر از باگتهای فرانسوی هست. این نان با آرد گندم تهیه میشود و ممکن است که با آرد برنج هم مخلوط شود.
پیروگی (pierogi) از لهستان
پیروگی نمادی سنتی از آشپزی لهستان و کشورهای همسایه است. این غذای خوشمزه، یک نوع دلمه خمیری لذیذ محسوب میشود که با مواد متنوعی از جمله سیبزمینی، گوشت چرخ کرده، انواع پنیر، قارچ، کلم، اسفناج، سوسیس و حتی میوهها پر میشود. سپس این خمیرهای پر شده یا در روغن سرخ یا در آب جوشانده میشوند.
آرپا (Arepa) از کلمبیا و ونزوئلا
آرپا یکی از غذاهای خیابانی محبوب در کلمبیا و ونزوئلا است. این غذا در واقع نوعی نان نرم و لطیف است که از آرد ذرت تهیه میشود.
راز محبوبیت آرپا در سادگی درست کردن آن است. فقط کافی است که آرد ذرت را با آب، نمک و کمی کره، تخممرغ، شیر یا روغن مخلوط کنید و بعد از ورز دادن خمیر، آن رو به شکلهای دلخواهتان در بیارید و بهصورت آب پز، سرخ شده، کبابی یا بخارپز بپزید.
بنگونی (beguni) از بنگلادش و هند
بنگونی، یک غذای خیابانی محبوب و خوشمزه از بنگلادش و هند است که از بادمجان سرخ شده تهیه میشود و با طعم بینظیرش، هر رهگذری را مجذوب خودش میکند. جالب است که بدانید در ماه رمضان این غذا از جایگاه ویژهای برای مسلمانان هند برخوردار است.
بانی چو (Bunny chow) از آفریقای جنوبی
این غذای خوشمزه که به نام “بانی” هم شناخته میشود، از یک نان به شکل قرص تو خالی، کاری و گوشت گوسفند، مرغ یا لوبیا تهیه میشود. بانی چو را بهطور سنتی با دست میخورند و معمولاً با سالادی از هویج رنده شده، پیاز و فلفل سرو میشود.
کالزون (Calzone) از ایتالیا
این غذای لذیذ که نوعی پیتزای خیابانی محسوب میشود، از خمیر نان پر شده با ژامبون، سالامی، پنیر موزارلا، ریکوتا، پارمزان یا پکورینو و سبزیجات تهیه میشود. کالزون را در فر پخته و به صورت گرم سرو میکنند.
چوری ورست (Currywurst) از آلمان
این سوسیس آلمانی که بهعنوان رقیب سرسخت هاتداگ آمریکایی شناخته میشود، از گوشت خوک بخارپز و سرخ شده تهیه میشود و بههمراه سس کچاپ کاری و سیبزمینی سرخ شده سرو میشود. چوری ورست را میتوانید در سراسر آلمان پیدا کنید.
ماهی و چیپس (Fish and chips) از انگلستان
این غذای کلاسیک بریتانیایی از ماهی سرخ شده و سیبزمینی سرخ شده تشکیل شده است. ماهیها قبل از سرخ شدن طعمدار میشوند و بههمراه سس تارتار یا سس نخود فرنگی سرو میشوند.
- طرز تهیه فیش اند چیپس ترد و خوشمزه
فوکاچیا (Focaccia) از ایتالیا
این نان ایتالیایی ضخیم، با آرد، روغن، نمک، آب و مخمر تهیه میشود. فوکاچیا را بهطور سنتی در فرهای سنگی میپزند و قبل از پخت، روی آن را با روغن زیتون و نمک طعمدار میکنند. این غذا را میتوان بهتنهایی یا بهعنوان پیش غذا با پنیر، سبزیجات یا مواد دیگر میل کرد.
فو (Phở) از ویتنام
این سوپ نودل ویتنامی با آبگوشت، رشته برنجی، گوشت (معمولاً گوشت گاو یا مرغ) و سبزیجات تازه تهیه میشود. فو را بهعنوان صبحانه، ناهار یا شام سرو میکنند و یکی از غذاهای ملی ویتنام محسوب میشود.
چاپلی کباب (Chapli kebab) از پاکستا
این کباب پاکستانی از گوشت چرخ کرده گاو یا گوسفند، تخم مرغ، پیاز، گوجه فرنگی، زنجبیل، گشنیز، فلفل سبز و ادویههایی مانند گارام ماسالا و پودر فلفل قرمز تهیه میشود. چاپلی کباب را بههمراه نان، سالاد یا ماست سرو میکنند.
کرپ (Crepe) از فرانسه
کرپ یکی از غذاهای خیابانی محبوب و خوش عطر بو است که در خیابانهای پرجنب و جوش فرانسه، رهگذران را به سمت خود میکشاند. غرفههای کوچک و رنگارنگی که کرپهای خوشمزه را به نمایش میگذارند، گویی قلب تپندهی این شهر زیبا هستند.
جالب است که بدانید کرپ، نهتنها در سرزمین مادری خود، بلکه در کانادا و بلژیک نیز طرفداران بیشماری دارد.
- چطور کرپ فرانسوی درست کنیم؟
ژیرو (Gyro) از یونان
ژیرو که به آن جیرو یا ییرو (Yiro) هم گفته میشود، یک غذای خیابانی محبوب در یونان و قبرس است. این غذا از گوشت چرخکرده که بهصورت عمودی روی سیخ کباب میشود، نان پیتا، سس، گوجه فرنگی، پیاز و گاهی اوقات چیپس یا سیبزمینی سرخ شده تهیه میشود.
خاچاپوری (Khachapuri) از گرجستان
خاچاپوری، غذایی سنتی و بسیار محبوب در گرجستان است که از نان پر از پنیر تهیه میشود. این نان به کمک مخمر پف میکند و به روشهای مختلفی پخته میشود. در شکل متدوال آن، نان از وسط شکاف داده میشود و درون آن را با پنیر، تخممرغ و مواد دیگری پر میکنند.
خاچاپوری را میتوان بهعنوان صبحانه، ناهار، شام یا میان وعده میل کرد. این غذا بهطور سنتی با دست خورده میشود و معمولاً با سالادی از هویج رنده شده، پیاز و فلفل سرو میشود.
شاورما (Shawarma) از خاورمیانه
یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار خیابانی در خاورمیانه و شمال آفریقا شاورما است. شاورما نوعی کباب ورقهای است که با ادویههای مخصوص تهیه میشود و به دلیل طبخ متفاوت، طعم بسیار دلچسب و لذیذی دارد. اغلب این غذا را به صورت ساندویچ همراه با نان و سس مخصوص سرو میکنند.
- طرز تهیه شاورمای گوشت لبنانی با سس ارده
- چطور شاورما مرغ درست کنیم؟
در مجموع
غذاهای خیابانی فقط یک غذای ساده نیستند، بلکه بخش جداییناپذیر فرهنگ و آداب و رسوم هر کشور هستند. این غذاها در جشنها، دورهمیها و مناسبتهای مختلف سرو میشوند و خاطرات خوشی را برای مردم رقم میزنند.
اگر به دنبال تجربهای لذتبخش و خاطرهانگیز در سفر خود هستید، حتماً غذاهای خیابانی را امتحان کنید. با چشیدن طعمهای جدید و متنوع، نه تنها از غذای لذیذ لذت میبرید، بلکه با فرهنگ و آداب و رسوم مردم محلی نیز آشنا میشوید.
منبع: thedailymeal.com